Menu
Categorie: De kabel / Datum: 17 februari 2017 / Door Eva Dekker / 0 reacties

Kabel #194: Kunstmatige intelligentie, banen op Facebook en beursgang Snapchat

Van sneeuwpret tot lenteweer en van Valentijn tot de wekelijkse vrijmibo. Het is weer een mooie week geweest. Natuurlijk inclusief de nodige social media updates. Dus sit back, relax and go for it.

 

Facebook gaat maar door

And Facebook keeps on going. Deze week heeft Mark Zuckerberg in een notitie aangekondigd dat kunstmatige intelligentie zal worden ingezet om je feed op te schonen. Zo kunnen de lokale normen en waarden meer worden gerespecteerd. Deze week werd bekend dat het platform een nogal grote wijziging gaat aanbrengen aan de auto-play van video’s. Begonnen de video’s eerst nog automatisch geluidloos, na de update staat het geluid van alle video’s standaard aan. Heftig! Nu het geluid van Facebook video’s belangrijker wordt, worden er ook deals gesloten met grote platenlabels. Op die manier kan straks iedereen auteursrechtelijk beschermde muziek in video’s gebruiken.

Ook bij de vrolijke stickers wordt geoptimaliseerd. Deze week werden reacties volop opgefleurd met de headbangende paarse vogel. Bijzonder vermakelijk trouwens om alle verschillende opties te testen.

 

 

 

 

 

 

Voor de adverteerders ook interessant nieuws. Om transparantie, de keuzemogelijkheden en bewijsvoering te optimaliseren, zal het komend jaar onder andere mogelijk worden om nauwkeuriger te rapporteren op impressie niveau.

 

Waar LinkedIn de bal heeft laten liggen, gaat Facebook ermee aan de haal. Want terwijl er op LinkedIn weinig aandacht wordt besteed aan de lager opgeleide werknemers en niet-actief zoekende, kunnen zij bij het nieuwe Facebook Jobs nu wel terecht. Interesting!

 

 

Snapchat wil 3 miljard dollar

Ook deze week gaat al het Snapchat nieuws over de aankomende beursgang. Speculaties over de waardering van het bedrijf, de kosten per aandeel (‘maar een bioscoopkaartje’) en de flink hoge lat van drie miljard dollar die het bedrijf met de beursgang wil ophalen.

Dat de beursgang nogal wat teweeg brengt werd ook pijnlijk duidelijk. Beleggers verwarden massaal SNAP Interactive, een exploitant van chat- en datingapp, met Snap Inc. Resultaat? De koers van het bescheiden beursfondsje steeg met 164% en transformeerde zich tot een Assepoester tot Belle van het bal. Om vervolgens weer keihard gedumpt te worden ;-)

 

 

Twitter stays strong

Twitter topman Jack Dorsey blijft positief en heeft vertrouwen in bedrijf. Hij heeft voor $7 miljoen aan eigen aandelen gekocht. De meest recente notificatiewijziging van het platform viel echter niet zo goed. Al na twee uur werd de update ongedaan gemaakt. Verder blijft het platform zich inzetten tegen online pesten. Hoe? Het bereik van de pestkoppen wordt beperkt, waardoor de tweets minder zichtbaar zijn.

Deze aankomende verkiezingen wordt Twitter weer volop ingezet door politici. Vooral de kleine partijen doen het goed op het platform. Zelfs Mark Rutte heeft zijn account afgestoft en voor het eerst in 6 jaar een bericht gedeeld.

 

 

Opvallende andere nieuwtjes:

Geen reacties

Laat een reactie achter