Menu
Categorie: Nieuws / Datum: 07 april 2017 / Door Kelly van Zanten / 0 reacties

Kabel #201: Locatie delen via Twitter, Apple Clips met live subs en brand commerce

Tussen de 1-april-grappen en Paascampagnes in, gebeurt er van alles op de social kanalen. Wij hebben het laatste nieuws weer voor je op een rij gezet, dus pak een biertje en sluit de week af in stijl. Let’s go!

 

Brand Commerce Decoded

Vorige week vond ons event: Brand Commerce Decoded plaats in Amsterdam voor klanten en partners. Verschillende sprekers deelden hun kennis over brand commerce cases, het gebruik van data, experience design en technologie. Caroline Dean, Global Director of Marketing & Communications bij Isobar deelde de highlights van het event in haar blog

 

 

It’s a wrap for our Brand Commerce event!

Een bericht gedeeld door Isobar Netherlands (@isobarnl) op

                               

Locatie delen in Twitter DM

Vorige week werd het mogelijk om live je locatie te delen met contacten via Facebook Messenger en deze week komt ook Twitter met een ‘locatie data tool’. Wel op een andere manier. Binnenkort kunnen bedrijven namelijk binnen Direct Message hun locatie delen of een locatie van een consument opvragen. Zo kan een hotel of winkel je bijvoorbeeld beter helpen als je de weg kwijt bent. Een fijne upgrade voor de afdeling klantenservice.

 

Chatten op LinkedIn

LinkedIn kondigde enige tijd geleden al aan dat ze een chatfunctie zouden lanceren. Nu lijkt het ook echt in Nederland uitgerold te worden, want wij zien de functie ineens verschijnen! Via een pop-up kan je vanuit je tijdlijn privé berichten sturen naar contacten. Je hoeft dus niet meer apart naar de Messaging pagina te gaan, je kan gewoon door je tijdlijn blijven klikken. Is de functie al zichtbaar op jouw LinkedIn pagina?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoeken naar Stories binnen Snapchat

Snapchat lanceert een zoekfunctie waarmee je naar Stories kan zoeken. Door een specifiek onderwerp of locatie in te typen binnen de zoekfunctie krijg je Stories te zien die daarbij aansluiten. Zo kan je zoeken binnen meer dan een miljoen Stories die gebruikers openbaar hebben gedeeld voor 24 uur. De functie wordt in eerste instantie alleen nog voor enkele steden uitgerold. Er worden geen advertenties getoond in de zoekresultaten, maar de zoekfunctie levert natuurlijk wel veel interessante data op wat gebruikt kan worden voor targeting. Of Snapchat op deze manier alle copycats kan bijhouden en ze het nummer 1 platform worden voor real-time content blijft de grote vraag.

 

Nieuwe mogelijkheden binnen canvas ads

Ontwerpers van Facebook Canvas advertenties kunnen sinds deze week gebruik maken van templates om bijvoorbeeld foto’s, headers, buttons en store locators in de full screen advertentie te zetten. Daarnaast is het nu mogelijk om te achterhalen hoe lang gebruikers gemiddeld binnen een Canvas advertentie blijven, bij welke onderdelen van de advertentie ze weg klikken en hoe ver ze door scrollen. Fijne inzichten om de full screen Canvas ervaring nog beter te maken!

 

Apple Clips

Apple komt met de nieuwe app Clips. Het is camera-app waarmee je foto’s en video’s kan bewerken met onder andere filters en emoji’s, vergelijkbaar met Snapchat en Instagram Stories. Daarnaast kan gesproken tekst in je filmpje live omgezet worden naar ondertiteling. Onze collega Jordy testte de app en vroeg via Facebook of de live ondertiteling goed werkt. Wat vind jij?

 

Hét antwoord op de vraag; werkt de automatische ondertiteling van Apple Clips een beetje?

Geplaatst door Mr. Jordilicious op donderdag 6 april 2017

 

What else?

  • Twitter introduceert Twitter Lite, een lichtere webversie voor je mobiel die minder ruimte inneemt en sneller werkt.
  • Sommige Facebook gebruikers zien ineens een raket icoon op hun pagina. Dit is een ‘discover-functie’ waarmee je berichten kan ontdekken van gebruikers waarmee je niet bevriend bent.
  • Veel commotie deze week rondom de nieuwe campagne van Pepsi met Kendall Jenner in de hoofdrol.
  • Met de nieuwe camera-app van Giphy zet je woorden om in een gifje!
  • Maar liefst 46 Nederlandse nominaties voor de Webby Awards, één van de meest internationale prestigieuze internetprijzen.

Fijn weekend!

Kelly van Zanten

Onderdeel
van een geweldig team waarbinnen ik consulting- en trainingprogramma’s mag ontwikkelen en uitrollen voor de mooiste merken. Ik adviseer klanten over de inzet van digitale media om ze op een passende manier te verbinden met de wereld om zich heen. Daarnaast
ben ik wekelijks op de meest uiteenlopende plekken in het land te vinden voor een kick-off, training of inspiratiesessie.

Geen reacties

Laat een reactie achter