Menu
Categorie: De kabel / Datum: 21 april 2017 / Door Jordy Schoester / 0 reacties

Kabel #203: Snapchat 18+ editie, YouTube kijken met vrienden en meeten met je (virtuele) vrienden

Het warme lente weer heeft weer even plaats gemaakt voor kou en wind. Maar dat gure weer laat ons er natuurlijk niet van weerhouden om de heetste (letterlijk) social nieuwtjes van afgelopen week voor je op een rijtje te zetten. Leest u even mee?

 

Snapchat voor volwassenen; Pornhub lanceert Trickpics

Snapchat is natuurlijk het ideale platform om die pikante foto’s te delen met je partner. Je kan ze prive sturen en na 24 uur verdwijnen ze weer. Maar soms wil je misschien nog wel een grappig filter toevoegen en als je dan toch pikant gaat voldoet het regenboog kotsende filter van Snapchat wellicht niet.

Pornhub heeft de oplossing. Met Trickpics kan je je eigen pikante selfies opleuken met ditto effecten. Zo kan je je lange Jan of wulpse heuvels opleuken of – als je stiekem toch een beetje preuts bent – verstoppen achter 1 van de vele grappige effecten. Enige “nadeel”; het platform verstuurd zelf de foto’s niet. Het voegt enkel de effecten toe, waarna je een foto of video file kan downloaden. Vervolgens moet je deze via een externe app alsnog doorsturen.

 

3D lenses nu beschikbaar in Snapchat

Snapchat lenses hebben een flinke upgrade gekregen. Sinds deze week is het namelijk mogelijk om 3D lenses toe te voegen aan je Snap. Deze vorm van augmented reality laat je verschillende objecten in de wereld plaatsen en hier vervolgens mee spelen door middel van de camera te verplaatsen. Zo kan je onder andere een regenboog plaatsen, welke je dichterbij of verder weg kan zetten, maar ook op objecten zoals je bureau. Op deze manier ontstaat een vorm van diepte die eerder nog niet mogelijk was in Snaps.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk YouTube video’s met je vrienden met Cabana

YouTube video’s kijken is leuk en vooral onder jongeren nog steeds erg populair. Maar het is vooral nog een eenzame bezigheid. Daar wil Tumblr verandering in brengen. Met Cabana kan je samen met je vrienden naar YouTube video’s gaan kijken. Hoe werkt dit? Eigenlijk verrassend simpel. In de app kan je een kamer aanmaken waar jij en maximaal 6 vrienden tegelijk naar een YouTube video kunnen kijken. Dit gaat middels een soort hangout en gebeurt allemaal in realtime; je vrienden zien dus precies wat jij ook ziet. Zo kan je op een leuke manier content met elkaar delen én beleven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pinstagram; bookmark je favoriete posts in collecties op Instagram

Afbeeldingen opslaan in een collectie kennen we natuurlijk allemaal al van Pinterest. Nu is Instagram natuurlijk niet vies van spelletje kopiëren, dus komen ook zij nu met een vergelijkbare functie.  om je gebookmarkte posts samen te voegen in een prive album. Bookmarken was al eerder mogelijk op Instagram, maar deze posts kwamen allemaal op 1 grote hoop bij elkaar. Nu kan je daar een onderverdeling in maken, door ze te sorteren op onderwerp.

 

Hangen met je vrienden in een virtuele wereld

Vrienden heb je tegenwoordig al snel over de hele wereld. Hierdoor is het niet altijd makkelijk om face to face bij elkaar te komen. Facebook wil dit veranderen door middel van Facebook Spaces, een platform dat ze deze week op hun F8 conferentie hebben aangekondigd. Door middel van een virtuele omgeving kan je samen met vrienden praten, foto’s delen en spelletjes spelen. Enige nadeel; je hebt er wel een Oculus VR bril voor nodig.

 

En dan was er ook nog dit:

 

Fijn weekend!

Jordy Schoester

Geen reacties

Laat een reactie achter