Menu
Categorie: De kabel / Datum: 26 mei 2017 / Door Carmen Hoos / 0 reacties

KABEL #208: RODDELEN OP FACEBOOK, CUSTOM STORIES EN AU AJAX

Grote kans dat je al weekend hebt en van het zonnetje geniet. De zonnige dagen zijn eindelijk aangebroken en dat zorgt natuurlijk voor de nodige hapjes, drankjes en gezelligheid op de social kanalen. Want ja, wie heeft er nog geen barbecue foto’s en -video’s op zijn of haar kanalen geplaatst?! Geniet er vooral echt van en mocht je nog wat diepgang aan je zonnige gesprekken willen toevoegen: de kabel staat weer vol social nieuwtjes.

 

PRIVÉ LIVE CHATTEN ÉN ETEN OP FACEBOOK

Een nieuwe functie op Facebook: Live Chat with Friends. Tijdens een live video kun je nu in een privé chatroom discussiëren over het onderwerp van de livestream zonder dat alles out in the open is. Roddelen wordt dus weer een beetje makkelijker gemaakt. ;-)


Wie wil er nou niet alles via Facebook kunnen doen? Nog even en je kunt tijdens het Facebooken ook tussen neus en lippen door even je eten bestellen. Zonder dat je de Facebook-app hoeft te verlaten, beslissen waar je trek in hebt en zelfs afrekenen binnen de app. Lang leve Facebook!

INSTAGRAM EN SNAPCHAT ‘SLECHTSTE’ SOCIAL KANALEN
Uit een onderzoek onder Britse tieners blijkt dat Instagram en Snapchat ‘De slechtste social netwerken zijn’. Er werd gekeken naar onderwerpen als zelfbeeld, slapeloosheid, pesten en lichaamsbeeld. Dat jongeren erg gevoelig zijn voor wat anderen van hen vinden, is helemaal niet nieuw. Toch ligt het vaak echt aan je omgeving hoe er daadwerkelijk met je wordt omgegaan. Snapchat en Instagram zijn beide erg beeldgericht en het is daarom natuurlijk helemaal niet gek dat hier veel over elkaar gezegd kan worden. Wij vinden Snapchat en Instagram fantastische kanalen en genieten nog elke dag van de gekste Snaps en prachtige beelden op Instagram!


YES, ANDEREN NIET MEER SPAMMEN MET SNAPS VAN DAT ENE GEKKE FEESTJE
We hebben natuurlijk allang kennisgemaakt met de groepen op Snapchat. In één klik je vriendengroep jaloers maken met dat speciaalbiertje in de zon. Toch jammer dat een snap na maximaal 10 seconden toch echt weer verdwenen is. Vooral na het zoveelste biertje was je allang weer vergeten wat je had gestuurd. Dus daar kwam Snapchat met de oplossing: Custom Stories. Net als met je “normale” stories 24 uur genieten van die gekke filmpjes op het feestje waar je was met je vrienden, maar wel alleen voor de mensen die erbij waren. Wij zijn fan!

 

 

EN WE KUNNEN NATUURLIJK NIET OM AJAX HEEN…
Hoe pijnlijk ook, het verlies van Ajax zijn we nog niet vergeten. Zo dichtbij en toch ook zo ver weg. De drukte op social afgelopen woensdag was te vergelijken met het overvolle Amsterdam die avond. De politie verzocht iedereen om niet meer naar Amsterdam te komen als je er niet hoefde te zijn. Amsterdam was voller dan vol.

 

Maar social dus. Ziggo haakte lekker in:

 

En Ajax zelf ook met onder andere deze video:


Helaas mocht het niet baten en maken we er ook geen woorden meer aan vuil. Volgend jaar dan maar?

 

En wat hebben we verder nog?

  • Locatie- en hashtag stories op Instagram;
  • Beetje krom: wraakporno op Facebook mag niet, maar zelfverminking wel;
  • Yes! Foto’s hiden van je profiel, zonder ze te verwijderen <3 op Insta;
  • Leren koken op Pinterest;
  • Pepsi zet Snapchat in deze zomer.

Fijn weekend allemaal, geniet van de zon maar vergeet niet te smeren!

Carmen Hoos

Geen reacties

Laat een reactie achter